Nieuws

De recentste nieuwsbrieven


zondag 22 Januari 2017 12:14

Beste vrienden,


Met onze nieuwjaarswensen vestigen wij graag de aandacht op kunst en mededogen.

Op 31 januari zal kunst hongersnood bestrijden met een veiling in voordeel van Action contre la Faim (ACF). Een 60-tal originele borden van kunstenaars en ontwerpers zullen verkocht worden door het veilinghuis Cornette de Saint-Cyr bij Maison Particulière. Wij zijn verheugd om ACF te ondersteunen. Hierbij vindt u de catalogus als u wenst deze te raadplegen.

Ook in januari beginnen wij met kunst: de BRAFA, een kunst en antiek beurs waar wij partners van zijn, wordt gehouden van 21 tot en met 29 januari in Tour & Taxis. Wist u dat BRAFA de oudste kunstbeurs in Europa is, en dat de eerste editie plaats vond in 1956? We willen graag haar president, Harold t'Kint van Roodenbeke, en zijn geweldig team bedanken voor de samenwerking gedurende de vijf afgelopen jaren. Er zijn nog een paar gratis tickets beschikbaar bij Maison Particulière voor de leden die ons deze week bezoeken.


De relatie tussen kunst en literatuur zal worden benadrukt op 16 februari. Wij zijn vereerd om het boek van Pierre Rouy-Cartier, L'ultime lettre, voor te stellen. Het is een overweldigende boek over geheimen en, zonder er geen bekend te maken, nodigen wij u graag uit voor een praatje tussen de auteur en Amaury de Solages, gevolgd met een signeersessie. Begin februari ontvangt u een uitnodiging voor deze avond.


Nog een laatste woord over From here to eternity, de ultieme tentoonstelling van Maison Particulière: Amaury en ik denken dat wij tijdens deze zes jaar er zijn in geslaagd het gevoel van kunst in huis op een originele manier te delen. Wij hebben gezegd wat wij wilden zeggen: een andere kijk op kunst, subjectief en vrij, speels en ongeremd, gegeven door zij die leven met kunst en degenen die kunst maken. Met deze unieke aanpak stegen wij geleidelijk in achting, in succes en in de publieke goodwill. Wij eindigen zoals wij zijn begonnen, in volle vrijheid, omdat wij denken dat wij aan het einde van dit spannende avontuur zijn gekomen.


Velen van jullie bezochten From here to eternity al, maar graag verwelkomen wij u, uw familie en uw vrienden tot en met 30 april. We hebben nog 3 maanden om samen tijd door te brengen, om evenementen te organiseren en mooie momenten te delen.


Met vriendelijke groeten,

Myriam en Amaury de Solages