Nieuws

De recentste nieuwsbrieven


vrijdag 07 Oktober 2016 10:27

Beste vrienden,

 

Op hetzelfde moment dat From here to enternity haar deuren opent, in bijzijn van vele kunstenaars en Angelo Musco, de kunstenaar genodigde, hebben wij ook aangekondigd dat deze de laatste tentoonstelling is van Maison Particulière.

Voordat wij - later op het jaar - de redenen achter de sluiting uitleggen, wensen wij nu allereerst deze nieuwe tentoonstelling voor te stellen.

Ze zal tot en met 30 april 2017 duren.

Ze brengt een beperkt aantal werken (30) en kunstenaars (19) samen, terwijl wij tot nu toe een gemiddelde hadden van een honderd werken per tentoonstelling.

Ze is poëtisch en sprookjesachtig, tenminste, dat is wat wij hopen.

Ze voldoet aan het idee dat we altijd willen tonen: een verscheidenheid van visies.

Ze geeft het publiek de kans om nieuwe werken te ontdekken, sommigen voor het eerst in België getoond, anderen speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt.

Ze toont onze liefde voor literatuur, die dankzij de keuze van Victor Ginsburgh voor stukken uit De Goddelijke Komedie van Dante, een buitengewone dimensie aanneem.

Ze is getuige van de vrijgevigheid van de kunstenaars, die hun gedachten over de eeuwigheid met ons delen.

En, wie ‘ultiem’ zegt, zegt in zekere zin ook ‘eeuwig’.

Ze is bovenal een getuigenis van onze passie voor kunst.

 

Tijdens deze tentoonstelling houden wij u graag op de hoogte van de verschillende activiteiten en van onze samenwerkingen.

De eerste datum die u in uw agenda moet noteren is 19 November, wanneer Ars Musica in het kader van haar festival een bijzonder concert organiseert bij Maison Particulière. Dit jaar is de titel “Het Land van de Rijzende Sound”: een reeks ongeëvenaarde bijeenkomsten in weerklank met de muzikale traditie uit Japan. Binnenkort zal u ook een uitnodiging ontvangen met het tijdschema en de deelnemersbijdragen in voordeel van de vzw Ars Musica.

 

Opgelet, dit seizoen presenteren we slechts een enkele tentoonstelling. We stellen dan ook voor aan de leden die hun lidmaatschap wensen te vernieuwen om dit te doen voor 20 euro. Dit is geldig tot en met 30 april 2017 en de voorwaarden blijven dezelfde, zijnde gratis inkom het hele jaar door samen met een gast, en een voorstel aan verschillende activiteiten.

 

En vergeet niet dat, indien u een rondleiding wenst door onze enthousiaste en gepassioneerde gidsen Paul, Veronica, Anne Marie, Paquita, Pascale of Patricia, kan u dit regelen met een e-mail naar Margaux De Pauw, mdepauw@maisonparticuliere.be, of telefoontje naar +32 (0) 2 649 81 78.

 

Wij hopen alvast u met velen te verwelkomen!

 

 

Myriam en Amaury de Solages