Nieuws

De recentste nieuwsbrieven


dinsdag 26 April 2016 14:29
Beste vrienden,


Everybody is crazy, but me viert de vijfde verjaardag van Maison Particulière. Het is een zeer persoonlijke tentoonstelling en dus moeilijk voor ons om te promoten, gezien het deze keer gaat over een selectie van onze eigen privé verzameling.

 

Deze tentoonstelling volgt geen chronologie, trekt zich niks aan van waarde, en is samengesteld zonder taboe of spijt. Het is bijna opgebouwd vanuit dom geluk; het geluk dat we steeds opnieuw verliefd werden op de kunstwerken die we over de jaren hebben verzameld. Vele van deze werken zijn nooit eerder samen getoond, andere zijn nog nooit tentoongesteld en sommige kunnen enkel bezocht worden bij Maison Particulière.

 

In de afgelopen vijf jaar, ondanks dat we vaak hebben deelgenomen onder dezelfde eisen die wij stellen aan alle privé verzamelaars, hebben wij nooit vermeld welke kunstwerken uit onze collectie komen. We laten de bezoeker oordelen of we hierin de juiste beslissing hebben genomen, maar we hopen dat deze keuze toestaat om beter te begrijpen wat wij probeerden te bereiken deze laatste jaren: het aanmoedigen om kunst te delen met het publiek en het aanzetten van een (soms verassende) dialoog tussen kunstwerken die anders nooit dezelfde ruimte zouden delen.

 

Deze onafhankelijke en subjectieve blik op kunst, die volgens ons eigen is aan een privé verzameling, is ondersteund met de hulp van een literaire gast. Voor Everybody is crazy, but me, bedanken we Victor Ginsburgh. Hij was ook de literaire gast voor onze allereerste tentoonstelling, Origine(s), en het leek ons gepast om hem opnieuw te vragen om enkele gepaste teksten te kiezen. Het is in de literatuur uit het Midden Oosten dat hij zijn inspiratie vond. Wij moedigen u meer dan ooit aan om onze zwarte boeken te lezen, ter beschikking in elke kamer, en om te bladeren door de bijhorende literatuur.

 

Ondanks onze voornemens is er uiteindelijk ook een genodigde, Arne Van Wonterghem, met een kunstwerk uit zijn eigen verzameling. Wij waren aangedaan van zijn voorstel om ons zijn allereerste gekochte kunstwerk te lenen, een werk dat trouwens direct verwijst naar het nummer vijf, en wij zouden hem met deze vermelding graag opnieuw bedanken.

 

Vele artiesten waren vorige week woensdag aanwezig op onze preview voor de leden van onze organisatie. Sommige onder hen zijn in het verleden genodigde kunstenaars geweest, ander hebben hier een keer of meerdere malen tentoongesteld. We bedanken deze artiesten oprecht, want zonder hun zou er natuurlijk geen rede zijn om deze verjaardag te vieren.

 

Eveneens zijn wij dankbaar voor de steun van de meubel winkel Instore, onze partner sinds het prille begin dankzij de steun van haar oprichters Pierre Hoet en Didier Bindel. Dit staat on toe om enkele exceptionele meubels van EDRA te tonen, in het bijzonder de creaties van de broers Campana. Wij danken hun voor hun mooie keuzes voor de tentoonstelling.

 

Brussel ademt kunst in april, mede dankzij Art Brussels. Dankzij Anne Vierstate, Katerina Gregos en Marie Van der Elst, is Maison Particulière opnieuw partner van dit buitengewone event.

 

We hopen velen van u te ontvangen, alleen of met familie, vrienden of gids, op Everybody is crazy, but me. Ana Lacerda, Maxim Frank, Margaux De Pauw en Arne Van Wonterghem zijn blij u te verwelkomen; zonder hun zou Maison Particulière en haar tentoonstellingen niet bestaan.

 

Met vriendelijke groeten,


Myriam en Amaury de Solages