Nieuws

De recentste nieuwsbrieven


woensdag 16 Maart 2016 11:24
Beste vrienden,


“Kunst is niet kuis, het zou moeten verboden zijn voor onschuldige onwetenden, nooit in contact gebracht worden met degenen die er onvoldoende op voorbereid zijn. Ja, kunst is gevaarlijk. Of als het kuis is, is het geen kunst. (…) Kunst is een oorlogsinstrument.”

Deze uitspraak van Pablo Picasso is ons bijgebleven na het gesprek dat Kendell Geers gevoerd heeft met Jean-Paul Marthoz, 2 maart jongstleden in Maison Particulière: Blind to See. Wij willen hen nogmaals bedanken, alsook Human Rights Watch om ons tot deze manier van denken te hebben aangezet, namelijk ongecompliceerd en zonder taboe. Dit twee weken voor het einde van de tentoonstelling ta.bu.


De emoties en de talrijke interessante en uitdagende reacties ritmeerden de passages van de stroom aan bezoekers sinds 14 januari. De gesprekken die uitgelokt en aangemoedigd werden door de kunstwerken en het thema van deze tentoonstelling, onze eigen taboes, die van de anderen, de taboes die we denken niet te kennen, laten menig bezoeker niet onberoerd.


We zijn verheugd u nog te verwelkomen tot en met zaterdag 26 maart.


Met vriendelijke groeten,

 


Myriam en Amaury de Solages