Het Huis

"Samen een huis tot leven brengen, met
kennis van zaken."

Maxim Frank
Directeur technique
Ana Guerreiro Lacerda
Communicatieverantwoordelijke 
Margaux De Pauw
Onderzoek verantwoordelijke 


Het oog van Maxim is onmisbaar voor de verwezenlijking van tentoonstellingen, gezien hij ook kunstenaar is. Het transport en de verzekeringen zijn de hoofdverantwoordelijkheden hiervan, naast de logistieke ondersteuning, met de hulp van zijn team. Het ophangen, vervangen, inpakken, zorg dragen, verlichten, mooier maken van de kunstwerken en objecten: dit zijn de uitdagingen waarvoor hij staat. Maxim houdt het overzicht van de logistiek van het Huis om een vlotte dagelijkse werking mogelijk te maken.


Ana, uiterst vlot in omgang en polyglot, is verantwoordelijk voor de relatie met onze leden, weldoeners en mecenassen. Ze organiseert evenementen en de partenariaten van het kunstencentrum : concerten, conferenties, en ontmoetingen. Communicatie, in de breedste zin van het woord, maakt eveneens deel uit van haar takenpakket: Ana staat in voor de website en de sociale media. Ze is ook verantwoordelijk voor de relatie met de pers. Ze is waardevol en essentieel deel van Maison Particulière. En, omdat ze sinds het begin aanwezig is, kent ze het kunstcentrum door en door.
 

Margaux zoekt de informatie over de kunstenaars en hun werken, schrijft en redigeert de teksten en biografieën, en maakt de layout van onze bekende zwarte boeken. Ze is heel hartelijk, ontvangt en geeft graag uitleg aan de bezoekers. Ze is ook verantwoordelijk voor de geleide bezoeken bij Maison Particulière. Haar nieuwsgierigheid kent geen grenzen, en haar enthousiasme ook niet: van archeologie tot en met hedendaagse kunst via literatuur, haar vaardigheden en ideeën zijn essentieel voor het goed functioneren van Maison Particulière.