Het Huis

"Ze waren onze trouwe partners: Instore, Peinture Fraiche, Dandoy, visit.brussels et The Different Company.
Met hen hebben we kunnen lezen, voorproeven, ontdekken en parfumeren in Maison Particulière."

LEZEN

VOORPROEVEN

Peinture_Fraiche_gris

De bezoeker komt niet alleen om te kijken… maar ook om te lezen, weten, begrijpen, zich te verdiepen, zijn nieuwsgierigheid te bevredigen. En wat is een huis zonder bibliotheek, die opslagruimte voor dromen en innerlijke reizen? Bij elk nieuw kunstwerk dat wordt opgehangen, hoort een nieuw werk in de bibliotheek dat aanzet tot exploratie en cultuurbeleving. 
Het achtingsvolle Brusselse Peinture Fraîche, reikt ons referentiewerken en naslagboeken aan over kunstenaars en kunststrekkingen dewelke een plaats vinden in onze bibliotheek en op de bijzettafeltjes in onze salons, tot vreugde van onze bezoekers. Boeken over Kunst, Kunstboeken: een wonderlijke en tijdloze associatie.

Dandoy_gris


Voor de anekdote, het Latijnse woord voor spiegel, “speculum”, de speculaas van Maison Dandoy is al bijna 185 jaar een kunstwerk. Deze worden gebeeldhouwd op een traditionele wijze in handgemaakte houten mallen. 

De ingrediënten die gebruikt worden bij het maken van dit heerlijk koekje zijn bruine suiker en kaneel, nootmuskaat en kruidnagel en zorgen voor een archetypische smaak van België.

Overbrengen en delen, van generatie tot generatie, dat is de leuze van dit Belgisch instituut. Het menselijke avontuur van Dandoy komt, als een initiatiereis, perfect overeen met de waarden van Maison Particulière. Wij zijn bijzonder trots om onze vrienden en bezoekers de duizend en één lekkernijen van Dandoy voor te stellen, voor iedere zoetekauw onder ons.
 


 

 


ONTDEKKEN

PARFUMEREN

logo_visit_B_2  be_brussels

Brussel ontdekken, verkennen, bezoeken dankzij het het toeristisch communicatieagentschap van de Regio Brussel, visit.brussels. Omdat zij de troeven van Brussel in kaart wil brengen. Omdat een grotere zichtbaarheid in het culturele landschap van Brussel fundamenteel is. Dit agentschap staat Maison Particulière bij in raad en daad. visit.brussels richt zich tot professionals (journalisten, organisatoren van congressen, touroperators), maar ook tot het grote publiek, en dit door het promoten van cultuur en toerisme in de Belgische hoofdstad. visit.brussels organiseert ook evenementen en steunt de filmregisseurs die van Brussel het decor van hun volgende film willen maken.
TDC_partenaire

Mysterieuze en poëtische geuren vullen de lucht met Osmanthus, Bergamote, Sel de Vétiver, Jasmin de Nuit, Rose Poivrée, Bois d’Iris….  Ontdek een innige, allesomvattende emotionele belevenis. Geuren die de geest doordringen en passies doen opflakkeren. Maison Particulière biedt u de unieke ervaring om kunstwerken te ontdekken in een omgeving waar geuren emoties oproepen en versterken, dankzij haar partnership met The Different Company. Bij het opstellen van een tentoonstelling wordt een beroep gedaan op alle zintuigen, het creëren van een geur die het best een verzameling kunstwerken illustreert, is een ware uitdaging die met meesterschap beheerst wordt door deze scheppers van uitzonderlijke parfums.