Het Huis

"Deel de passie van een
kunstverzamelaarsechtpaar."

Amaury de Solages


Myriam de Solages


“Maison Particulière is een droom die werkelijkheid is geworden. We hebben een ruimte gevonden waar we uitdrukking kunnen geven aan onze passie voor kunst en waar we die passie met anderen kunnen delen. Een thuis waar we onze gasten graag ontvangen.

We zijn Kunstliefhebbers in de ware zin van het woord: we hebben de kunst lief. Het is deze visie die we in ons Kunstencentrum tot uiting hebben willen brengen.

Het verheugt me Maison Particulière te kunnen openen in Brussel, in de Kasteleinsstraat, aan dit gezellige plein dat zo typisch is voor deze mooie stad.”

“Welk een onvoorstelbaar geluk en voorrecht, de droom van Amaury te mogen delen en hem bij de verwezenlijking ervan bij te staan.
Al jarenlang schuimen we galeries en beurzen af, bezoeken we de studio’s van kunstenaars en privéverzamelingen, constant op zoek naar nieuwe emoties. We ervaren het als een waar geluk een nieuw kunstwerk te ontdekken, of dat een ons onbekende kunstenaar ons aanspreekt, ons overweldigt, ons raakt, ons doet glimlachen…

We zijn dan ook bijzonder verheugd het plezier dat we ervaren in het (be)leven van en met Kunst met anderen te kunnen delen in Maison Particulière en dat we onze gasten en onze leden in een gezellig kader kunnen ontvangen.
Genietend van gedachtewisselingen die ongetwijfeld boeiend en verrijkend zullen zijn.”